Gaśnie mi skoda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • domelw1
    Classic
    • 2008
    • 12

Gaśnie mi skoda

Super! Widac z dolu przeladowanie, czyli na drodze mocno z dolu - TO JEST TO :!: :twisted: Tylko nie rozpedzaj sie na drodze na 5tce od 1200obr :lol:

Wlasnie cos sobie uświadomiłem. Paweł, mamy w rodzinie Golfa 105PD i niedlugo mam nadzieje bedzie dlubany, ale chcialbym zobaczyc jak to jest w 105-tce po sofcie. Moge liczyć na male przewiezienie, doslownie 2-3km? :kwiat

Wiesz, mieszkamy obok siebie... :hmm
    Domelw1
  • okokris
    Classic
    • 2007
    • 16

Gaśnie mi skoda

Witam
    Mam mały problem ponieważ ostatnio stojąc na światłach zgasł mi samochód w sumie to 3 razy w ciągu dwóch tygodni. samochód normalnie pracuje na luzie i nagle się wyłącza. dodam że mam założona instalacje gazową stag 300 byłem u gazownika ale mówi że z gazem wszystko Ok, jakieś dwa miesiące temu czyściłem przepustnice, Po zgaśnięciu skoda nie chce odpalić wyłączam wszystkie odbiorniki tj. radio, światła itd. a on nie chce zapalić musze go kręcić z 2-3-4 min aż zaskoczy
    Nie musze nikomu mównić że to nie zbyt miłe uczucie jak trąbi na ciebie ze 30 samochodów.
    Skoda Octavia 1,6 z 2002r z gazem stag 300
    OCTAVIA I 2002r.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

okokris, podłącz vaga i sprawdź co się dzieje .
      Przyczyn może być mnóstwo .
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• szpal
        Drive
        • 2005
        • 88

Sprawdź przekaźnik silnika.
        U mnie było podobnie, ale w tdi. Nagle gasła (na wolnych obrotach albo jak jechałem). Działo się to 2-3 razy w miesiącu. Po zgaśnięciu nie można było jej uruchomić. Po ok 5 minutach auto odpalało na dotyk. Vag nic nie pokazywał. Pogrzebałem troche i znalazłem zimny lut w przekażniku silnika( w panelu przekaźników bodajże przekaźnik 109). Jak się przekaźnik rozgrzał to wyłączał silnik, jak ostygł to wszystko wracało do normy. Lutownicą poprawiłem luty w przekaźniku i od pół roku spokój. Dotyczy to tdi ale w benzynie pewnie też jest taki przekaźnik.
        Octavia 00' 1,9 TDI SLX

Komentarz

• okokris
          Classic
          • 2007
          • 16

Witam
          Wyskoczyły błędy od lambdy i od czujnika temp i coś ze złączem wymieniłem czyjnik i bede sprawdzał co się dzieje czy dalej bedzie gasła
          OCTAVIA I 2002r.

Komentarz

• koja86
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 3178

okokris, jak wyskoczył błąd lambdy to pewnie od niej ci gaśnie czujnik temp. nie ma na to wpływu ale jak wyskoczył ci taki błąd to wymień ten czujnik kosztuje w sklepie 28zl
            Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Kamel
              Classic
              • 2006
              • 15

Witam

Aby nie tworzyć nowego posta, podłącze się. W dniu wczorajszym podjechałem pod VAG-a no i wyszło to czego się spodziewałem padł przepływomierz, do tego wyszły błędy w sondzie lambda (usłyszałem ze to normalne bo przepływka i sonda współpracują..tak jest??) no i czujnik temperatury wlotu powietrza (mam nadzieje że dobrze pamietam) i tu mam pytanie ten czujnik może mieć coś wspólnego z tym że nie mogę dojść do ładu z chłodzeniem silnika, dokładnie nie włącza mi się wentylator (oczywiście czujnik w chłodnicy został wymieniony) silniczek wentylatora wiem że jest sprawny bo załącza się gdy włączam klimatyzacje.

Pozdrawiam
              Piotr

Komentarz

• nasta9
                Classic
                • 2007
                • 12

Witam!

Mam problem z gaśnięciem silnika w Skodzie Octavi 1.4 16V. W czasie jazdy silnik potrafi zgasnąc, po czym po kilku sekundach daje się uruchomić i można kontynuować jazdę. Dodatkowo zaobserwowałem nierówne obroty silnika na jałowym biegu silnika. Obroty maleją i rosną.
                Gaśnie przy niskich obrotach jak i na wysokich obrotach w czasie jazdy.

co może być tego przyczyną???
                Z góry dziękuję za pomoc.
                Pozdrawiam!

Komentarz

• marcin6613
                  Drive
                  • 2008
                  • 77

Witam!!!
                  Miałem podobne objawy tylko w TDI!!!Autko potrafiło w trakcie jazdy zgasnąć!Z początku działo się to sporadycznie!!!Ale z czasem zaczeło się nasilać.Wyczytałem że winą może być przekażnik N109!!Wymieniłem go i od 2 tyg. jak ręką odjął!!koszt takiego przekażnika to około 30 pln!

Komentarz

Pracuję...